+358 10 75501 info@kraftmek.com
Etusivu 9 Tuotteet 9 Voimansiirto 9 Moottorit ja vaihteet 9 Rumpumoottorit ja vapaatelat, LAT

Rumpumoottorit ja vapaatelat

LAT-Rumpumoottori on paras valinta silloin, kun tilaa on rajallisesti ja halutaan välttää ulkonevat, tilaa vievät rakenteet.

Rumpumoottori on tarkoitettu erilaisten hihnakuljettimien käyttölaitteeksi, tai kuljetinrullaksi ilman hihnaa

Vetorummun sisällä on integroituna moottori ja vaihteisto. Tämä nerokkaan yksinkertainen rakenne mahdollistaa helpon asennettavuuden, pienet ulkomitat ja vähentää kiinnitysrakenteiden määrää. Rumpumoottori onkin paras valinta silloin, kun tilaa on rajallisesti ja halutaan välttää ulkonevat, tilaa vievät rakenteet.

N

rummun halkaisija 60 – 800 mm

N

teho 0,03kW – 132 kW

N

rummun pituudet 320 – 2000 mm halkaisijasta riippuen. Pitemmät lisälaakeroinnin avulla.

N

nopeudet 0,05 – 4,5 m/s

N

rumpu bombeerattu tai sylinterimäinen

N

myös ruostumaton versio

N

IP 65, optiona IP67

N

erikoisjännitteitä saatavana

N

hyötysuhde yli 97%

N

kaikki vaihteiston hammaspyörät ovat karkaistua ja hiottua terästä

LAT -malliston rumpumoottori

Olemme saksalaisten, laadukkaiden LAT-rumpumoottorien virallinen maahantuoja. Ohjelmamme käsittää rumpumoottorit halkaisijaltaan 60-800 mm. Rumpupituuksia on saatavana välillä 255-2000 mm. Rummun materiaali on vakiomallissa sinkitty teräs, mutta rumpumoottorin saa myös ruostumattomana. Rumpumoottori voidaan myös päällystää kumilla tai erilaisilla keraamisilla päällysteillä.

LAT -rumpumoottorin vaihteiston hammaspyörät ovat teräsrakenteisia. 1- ja 3-vaiheinen rumpumoottori soveltuu 230V tai 230/400 V 50 Hz kytkentään. Myös erikoisjännitteet ovat mahdollisia. Rumpumoottoriemme tehoalue on 0,03–132 kW kokoluokasta riippuen. Laaja välitysalue ja valmius taajuusmuuttajalle mahdollistavat halutun hihnanopeuden. Nopeuksia on saatavana välillä 0,09-4,5 m/s, kokoluokasta riippuen. Vastaavat rumpukoot ovat saatavana myös vapaateloina.

Rumpumoottorin akselit on litistetty nopean ja helpon asennuksen mahdollistamiseksi. Toimitamme myös yhteensopivat päätykiinnikkeet. Sähkönsyöttö on tehty onton akselin läpi, ja siten, ettei se joudu mekaanisen rasituksen kohteeksi. Sähkönsyötössä ei siis ole mitään huoltoa vaativia liikkuvia osia. Sähköliittimiä on erilaisia, mm. suora, kulmaliitin ja kytkentärasia. Sopiva liitin löytyy jokaiseen tarpeeseen ja kohteeseen.

LAT -rumpumoottorit ovat lähes täysin tiiviitä, joko IP65 tai tiiviimpiä. Rumpumoottorit sopivat siis hyvin ulkokäyttöön, pölyisiin tai märkiin olosuhteisiin. Esimerkiksi elintarviketeollisuuteen sopivat ruostumattomat rumpumoottorit ovat yleensä IP67 -suojausluokan mukaisia.

LAT -rumpumoottoreita saa myös varustettuna sähkömagneettisella jarrulla. Tarvittaessa rumpumoottori voidaan suojata ylikuumenemista vastaan WT-termistorilla tai PTC-anturilla.

Rumpu on vakiomallin LAT-rumpumoottorissa bombeerattu. Bombeerauksen mitat D1 ja D2, kuten muutkin rumpumoottorin mitat löytyvät katalogista. Vakiomoottori toimitetaan ilman kumipäällystettä. Aina kun lämmönsiirtyminen mahdollistaa, voidaan moottori toimittaa myös kumi- tai keraamipäällysteellä varustettuna. Saatavana on rumpumoottorin koosta riippuen sileitä ja salmiakkikuvioituja kumituksia 3-10 mm paksuisina kylmävulkanoituina. Myös kuumavulkanoituja moottoreita toimitetaan asiakaskohtaisesti. Elintarviketeollisuuteen sopivia päällysteitä on myös saatavana.

LAT -rumpumoottoreihin on saatavana lisäksi monia eri variaatioita ja lisäominaisuuksia. Näitä ovat esimerkiksi taajuus (40-60Hz), poikkeava jännite, ruostumaton tai haponkestävä materiaali, normaalia korkeampi käyttölämpötila (normaali 40°C), labyrinttitiiviste, takaisinpyörimisen esto ja pulssianturi.

Henkilökuntamme avulla oikea rumpumoottori löytyy nopeasti ja ongelmitta. Lisäksi autamme myös moottorin mitoitukseen liittyvissä kysymyksissänne. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme!

Kysy lisätietoa asiantuntijoiltamme

Jarkko Lamminpohja

jarkko.lamminpohja(at)kraftmek.com
0400 446 178

Ilpo Pinola

ilpo.pinola(at)kraftmek.com
040 5768 170

Ota yhteyttä lomakkeella

KRAFTMEK 24/7

Tuotteet voimansiirtoon helposti ja vaivattomasti verkkokaupastamme