+358 10 75501 info@kraftmek.com

Kraftmekilta tarvittavat työkalut laakereiden asennukseen ja irrotukseen

Voimansiirron ja laakeroinnin ammattilaisena tarjoamme kattavan valikoiman työkaluja, joiden avulla laakereiden asennus ja huolto sujuu vaivattomasti.

NTN:n laakereiden asennus- ja huoltotyökalujen avulla voitte maksimoida laakereidenne käyttöiän ja tuottavuuden.

Työkalut laakereiden hydrauliseen asennukseen ja irrottamiseen, hydrauliset mutterit

Työkalut laakereiden asentamiseen

NTN on kehittänyt SNR-tuotemerkin alla joukon työkaluja laakereiden kuuma- sekä kylmäasennukseen. Oikeanlaiset työkalut vähentävät laakereiden vaurioitumisriskiä ja pidentää niiden elinkaarta.

 

Kylmäasennustyökalut

Asennussarja sisältää kaikki laadukkaat holkit, joita tarvitaan laakereiden asentamiseen turvallisesti.

Asennustahna on välttämätön laakereiden asennuksessa. Tahna estää ruostumista kahden metallipinnan kosketuksessa.

Säätöavaimet mahdollistavat KM-, KML- ja KMK-tyyppisten muttereiden sekä B-, TB-, BR- ja TBR-tyyppisten tarkkuuslukkomutterien asennukseen.

Laakerin kylmäasennustyökalut

Kuuma-asennustyökalut

Induktiolämmitinvalikoima takaa korkean suorituskyvyn, helppokäyttöisyyden ja turvallisen lämmityksen kaikille komponenteille.

Induktiolämmittimen valinta riippuu lämmitettävän osan tyypistä, osan vähimmäis- ja enimmäispainosta, mitoista, saavutettavasta lämpötilasta sekä käytettävissä olevasta tehosta ja jännitteestä.

Laakerin kuuma-asennustyökalut

Laakerin irrotustyökalut ja ulosvetäjät

NTN:n ulosvetäjiä löytyy erikokoisille laakereille joko manuaalisina tai hydraulisina, mutta mikä tärkeintä, myös erilaisiin asennuskohteisiin. Sopiva ulosvetäjä sekä vetolevy helpottavat laakereiden purkamista turvallisesti. Näin minimoidaan akseliin kohdistuvat lyönti- ja iskuvauriot.

Asennuksesta riippuen laakeri voidaan vetää joko sen takaa, ulko- tai sisäkoolista, tai ulomman koolin rullarataa hyväksikäyttäen. NTN tarjoaa jokaista vaihtoehtoa varten useita ratkaisuja eri kokoluokissa. Ulosvetäjät toimitetaan joko yhdessä tai erikseen.

 

Laakerin irrotustyökalut ja ulosvetäjät

Työkalut laakereiden hydrauliseen asennukseen ja irrottamiseen

 

Hydrauliset mutterit

NTN:n hydrauliset mutterit on suunniteltu kartioholkkikiinnitteisten laakereiden asennukseen. Etuna muihin ratkaisuihin verrattuna on männän jousikuormalla toteutettu palautus. Näin vältytään turhilta öljyroiskeilta verrattuna tavanomaisiin hydraulisiin muttereihin, joita käytettäessä mäntä joudutaan puristamaan manuaalisesti kasaan työn päätteeksi. Mutterit tarjoavat täydellisen säädön hallinnan asennuksen aikana, rajoittavat manuaalista työtä sekä nopeuttavat asennusta.

 

Hydrauliset pumput

Erittäin kevyet ja kompaktit hydraulipumput ovat suunniteltu käytettäviksi hydraulisten muttereiden kanssa. Pumput ovat erityisen tehokkaita, käytännöllisiä ja turvallisia. Pakkaus sisältää pumpun, painemittarin kiinnikkeen, painemittarin, korkeapaineletkun sekä naarasliittimen suoraan käytettäväksi NTN:n hydraulimutterien kanssa.

 

Työkalut laakereiden hydrauliseen asennukseen ja irrottamiseen