+358 10 75501 info@kraftmek.com

Elintarviketeollisuus vaatii standardien mukaiset tuotteet

Elintarviketeollisuus on yksi Euroopan säännellyimmistä aloista, josta johtuen siellä käytettäviltä tuotteilta vaaditaan myös paljon.

Tuotteiden on kestettävä haastavia olosuhteita ja täytettävä vaatimuksien mukaiset standardit, jotta elintarvikkeiden turvallisuus voidaan taata.

Kraftmekiltä löydätte laajan valikoiman tuotteita, jotka soveltuvat elintarvikealan tarpeisiin ja vaatimuksiin.

Perma-tec voitelulaitteet ISO 21469

Huipputason automaatio vaatii optimaaliset laitteet ja konevoitelun. Perma-tecillä on laaja valikoima automatisoituja voiteluratkaisuja sekä sopivia NSF H1-sertifioituja voiteluaineita elintarvikealalle.

Voitelulaitteet on mahdollista asentaa suoraan haluttuun voitelukohtaan, jolloin asennus on helppoa ja nopeaa. Jos voitelukohteessa on paljon tärinää tai se sijaitsee vaikeasti saavutettavassa paikassa, voi voitelulaitteen asentaa etäälle.

Voitelulaitteissa on mahdollista käyttää sähkökemiallisia tai sähkömoottoriohjattuja järjestelmiä. Voiteluaineen purkautumisaika on vapaasti valittavissa 1 kuukaudesta 12 kuukauteen.

Perma-tecin valikoimasta löytyy sekä yksi- että monipistevoitelujärjestelmiä, joilla on ISO 21469 sertifikaatti.

Dertec ruostumattomat vaihdelaatikot ja sähkömoottorit

Dertecin valmistamien vaihdelaatikoiden ja sähkömoottoreiden muotoilussa on otettu huomioon elintarvikealan tarkat vaatimukset. Sileän muotoilun ansiosta tuotteita on helppo pestä ja epäpuhtauksia kerääviä koloja tai kulmia ei ole. Pintamateriaaleina käytetään AISI 304 sekä AISI 316 ruostumatonta terästä, jotka varmistavat tuotteiden pitkän elinkaaren.

Vaihteet ovat varustettu NSF H1-sertifioidulla öljyllä. PNS-pintakäsittely mahdollistaa korkeaa lämpötilaa kestävien sinisten akselitiivisteiden käytön.

Moottoreiden kytkentärasiat ja laakereiden suojat ovat erityisesti muotoiltu minimoimaan lian kerääntymistä. Moottoria on saatavana seitsemässä eri koossa sekä puhaltimella että ilman.

Tavanomaisten tyyppikilpien sijasta Dertec käyttää tuotteissaan laserkaiverrettuja tyyppikilpiä, jotka tukevat tuotteiden hygienistä muotoilua.

NTN ja SNR laakerit kiinteällä voiteluaineella

NTN ja SNR ovat suunnitelleet SENTINEL-sarjan, jonka valmistuksessa on otettu huomioon elintarviketeollisuuden vaativat erityistarpeet. Sarjan laakereilla varmistetaan elintarvikkeiden laadun suojeleminen ja tuotannon tehokkuuden ylläpitäminen.

Kaikki SENTINEL-sarjan laakerit on varustettu NSF H1-sertifioiduilla kiinteällä voiteluaineella, joka takaa laakereiden elinikäisen voitelun ja kestävät korkeapainepesua. Kiinteä voiteluaine on ratkaisu rasvavuotoja vastaan tuotantolinjoilla sekä tuotantolaitosten lattioilla.

Laakerit ja laakeriyksiköt ovat valmistettu kokonaan ruostumattomasta teräksestä, mutta valikoimasta löytyy myös itsesuuntautuvia laakeriyksiköitä joiden pesä on termoplastista muovia.

TAS Schäfer ruostumattomasta teräksestä valmistetut kutistuslaipat ja akseliliitosholkit

Elintarviketeollisuudessa korkealla luotettavuudella sekä helpolla kokoonpanolla on tärkeä rooli pumppukäyttöjen ja sekoittajien kehittämisessä.

TAS Schäfer valmistaa ruostumattomasta teräksestä kutistuslaippoja sekä akseliliitosholkkeja, jotka tarjoavat luotettavan ratkaisun voimansiirtoon vaativissakin olosuhteissa. Tuotteita käytetään parantamaan liitosten luotettavuutta sekä pidentämään niiden elinkaarta.

Tuotteita on saatavilla monia eri malleja ja versioita. Niillä on hyvä korroosionkestävyys sekä kemiallinen kestävyys. Nimellishalkaisijaltaan tuotteita löytyy 14mm aina 240mm saakka.