+358 10 75501 info@kraftmek.com
Etusivu 9 Tuotteet 9 Voitelulaitteet ja työkalut 9 Voitelulaitteet, Perma

Voitelulaitteet

Perma-tecin yksi- ja monipistevoitelulaitteet soveltuvat lähes kaikkiin teollisuuden tarpeisiin ja sovelluksiin.

Pitkä kokemus, lukuisat patentit ja sertifikaatit tekevät Perma-tec:sta johtavan voitelulaitejärjestelmien valmistajan.

Perma-tec on valmistanut voitelulaiteratkaisuja jo 50 vuoden ajan. Kaikki Perma-tuotteet ovat kehitetty, testattu ja valmistettu Saksassa. Joka 11 sekunti jossain päin maailmaa joko asennetaan tai vaihdetaan Perma-voitelulaite. Vuoden 1964 jälkeen Perma-tec on myynyt peräti 60 miljoonaa voitelulaitetta ympäri maailman kaivos-, teräs-, voimalaitos-, koneenrakennus-, auto-, elintarvike-, muovi- ja kemianteollisuuden tarpeisiin.

Voitelulaite Kraftmekin asiantuntijoiden avulla

Asiantuntijoidemme avulla tarpeitasi vastaava voitelulaite löytyy helposti ja nopeasti. Vastaamme mielellänne kaikkiin kysymyksiinne laitteisiin, asennukseen tai käyttöön liittyen. Kannattaa kysyä!

Yksipistevoitelujärjestelmät

Yksipistevoitelujärjestelmä voidaan asentaa suoraan haluttuun voitelukohtaan tai vaihtoehtoisesti kauemmas, jolloin värähtely tai liike ei häiritse voitelua. Voitelulaitteessa voidaan käyttää sähkökemiallista tai sähkömoottoriohjattua järjestelmää. Voiteluaineen purkautumisaika on vapaasti valittavissa välillä 1 – 12 kk. Asentaminen ja käyttö on todella helppoa ja nopeaa.

Classic

Perma Classic on metallirunkoinen, 120 cm³ aktivaattoriruuvilla aktivoitava automaattirasvain. Purkautumisaika on 1, 3, 6 tai 12 kuukautta riippuen valitusta aktivaattoriruuvista.

Perma Classic toimii parhaiten ympäristössä jossa lämpötila on 0…+40°C. Perma Classic tuottaa maksimissaan 4 bar paineen käyttäen hyväksi elektrokemiallista reaktiota ja se kestää hyvin rankemmissakin olosuhteissa tiiviinä. Perma Classicilla on EX-luokitus.

Futura

Perma Futura on muovirunkoinen, 120 cm³ aktivaattoriruuvilla aktivoitava automaattirasvain. Purkautumisaika on 1, 3, 6 tai 12 kuukautta riippuu valitusta aktivaattoriruuvista.

Perma Futura toimii parhaiten ympäristössä jossa lämpötila on 0…+40°C. Perma Futura tuottaa maksimissaan 4 bar paineen käyttäen hyväksi elektrokemiallista reaktiota ja se kestää hyvin kosteissa olosuhteissa tiiviinä. Perma Futuralla on EX-luokitus.

 

Flex

Perma Flex on muovirunkoinen, 60 cm³ tai 125 cm³ kannessa olevalla ohjainyksiköllä aktivoitava automaattirasvain. Purkautumisaika 1…12 kuukautta voidaan itse valita sopivaksi.

Perma Flex toimii parhaiten ympäristössä jossa lämpötila on -20…+60°C. Perma Flex tuottaa maksimissaan 5 bar paineen käyttäen hyväksi sähköisesti ohjattua elektrokemiallista reaktiota ja se kestää hyvin tiiviinä kaikissa olosuhteissa. Perma Futuralla on EX-luokitus sekä IP68-luokitus.

Nova

Perma Nova on muovirunkoinen, 65 cm³ tai 125 cm³ uudelleen käytettävällä ohjainyksiköllä aktivoitava automaattirasvain. Purkautumisaika 1…12 kuukautta voidaan itse valita sopivaksi.

Perma Nova toimii parhaiten ympäristössä jossa lämpötila on -20…+60°C ja on oman lämpöanturin ja lämpötilamittauksen takia todella tarkka antamaan juuri oikean määrä voiteluainetta jatkuvasti. Perma Nova tuottaa maksimissaan 6 bar paineen käyttäen hyväksi sähköisesti ohjattua elektrokemiallista reaktiota ja se kestää hyvin tiiviinä kaikissa olosuhteissa. Perma Novalla on EX-luokitus sekä IP65-luokitus.

PERMA NOVA Aktivointi
PERMA NOVA Asennus

Star Vario

Perma Star Vario on muovirunkoinen, 60 cm³, 120 cm³ tai 250 cm³ voiteluainepatruunalla varustettu uudelleen käytettävällä ohjainyksiköllä aktivoitava automaattirasvain. Purkautumisaika 1…12 kuukautta voidaan itse valita sopivaksi.

Perma Star Vario toimii parhaiten ympäristössä jossa lämpötila on -10…+60°C ja on lämpötilan ja vastapaineen muutoksista huolimatta todella tarkka antamaan juuri sen oikean määrän voiteluainetta jatkuvasti. Perma Star Vario tuottaa maksimissaan 6 bar paineen sähköisesti ohjattua moottoria pyörittäen ja se kestää hyvin tiiviinä kaikissa olosuhteissa. Perma Star Variolla on IP65-luokitus.

 

Star Control

Perma Star Control on muovirunkoinen, 60 cm³, 120 cm³ tai 250 cm³ voiteluainepatruunalla varustettu uudelleen käytettävällä ohjainyksiköllä aktivoitava automaattirasvain. Purkautumisaika 1…12 kuukautta voidaan itse valita sopivaksi ja purkaukset voidaan ajoittaa impulssin perusteella tulevan vain silloin kun koneet on käynnissä.

Perma Star Control toimii parhaiten ympäristössä jossa lämpötila on -10…+60°C ja on lämpötilan ja vastapaineen muutoksista huolimatta todella tarkka antamaan juuri oikean määrä voiteluainetta jatkuvasti. Perma Star Control tuottaa maksimissaan 5 bar paineen sähköisesti ohjattua moottoria pyörittäen ja se kestää hyvin tiiviinä kaikissa olosuhteissa. Perma Star Controllilla on EX-luokitus sekä IP68-luokitus.

 

Monipistevoitelujärjestelmät

Tarvittaessa koneessa tai laitteessa voidaan käyttää myös monipistevoitelulaitetta. Tällöin itse voitelulaite voi sijaita voideltavien kohteiden välissä ja yhdellä laitteella voidaan hoitaa jopa kuutta voitelupistettä.

Kraftmek toimittaa maahantuomansa Perman voitelulaitteen, voiteluaineet ja -tarvikkeet suoraan omasta varastostaan.

PRO MP-6 / PRO C MP-6

Perma PRO MP-6 / PRO C MP-6 on metallirunkoinen, 250 cm³ tai 500 cm³ vaihdettavalla voiteluainesäiliöllä oleva ohjelmoitavalla yksiköllä toimiva monipistevoitelujärjestelmä. Purkautumisaika voidaan valita 1 päivästä 24 kuukauteen. Mikäli valitaan impulssin mukaan purkautuva vaihtoehto, jokaisen impulssin jälkeen purkaus 1,00 cm³ per voitelupiste.

Perma PRO MP-6 / PRO C MP-6 toimii parhaiten ympäristössä, jossa lämpötila on -20…+60°C. Perma PRO MP-6 / PRO C MP-6 tuottaa maksimissaan 25 bar paineen kuuteen voitelupisteeseen jopa viiteen metriin asti ja se kestää hyvin rankemmissakin olosuhteissa tiiviinä. Perma PRO MP-6 käyttää virtalähteenä vaihdettavaa paristoa ja PRO C MP-6 ulkoista 15-30V 120mA virtalähdettä. Perma PRO MP-6 / PRO C MP-6 voidaan käyttää ainoastaan rasvoja NLGI2 asti.

PRO LINE / PRO C LINE

Perma PRO LINE / PRO C LINE on metallirunkoinen, 250 cm³ tai 500 cm³ vaihdettavalla voiteluainesäiliöllä oleva ohjelmoitavalla yksiköllä toimiva monipistevoitelujärjestelmä suunniteltu erityisesti lineaariyksiköitä varten. Purkautumisaika ja -määrä voidaan jokaiselle voitelupisteelle valita erikseen ja erilaisella ajastuksella, riippuen voitelun tarpeesta kohteessa.

Perma PRO LINE / PRO C LINE toimii parhaiten ympäristössä jossa lämpötila on -20…+60°C. Perma PRO LINE / PRO C LINE tuottaa maksimissaan 25 bar paineen kuuteen voitelupisteeseen jopa viiteen metriin asti ja se kestää hyvin rankemmissakin olosuhteissa tiiviinä. Perma PRO LINE käyttää virtalähteenä vaihdettavaa paristoa ja PRO C LINE ulkoista 15-30V 120mA virtalähdettä. Perma PRO LINE / PRO C LINE voidaan käyttää ainoastaan rasvoja NLGI2 asti.

ECOSY

Perma ECOSY on muovirunkoinen, 7000 cm³ täytettävällä öljysäiliöllä oleva ohjelmoitavalla yksiköllä toimiva monipistevoitelujärjestelmä. Purkautumisaika ja -määrä voidaan jokaiselle voitelupisteelle valita erikseen ja erilaisella ajastuksella, riippuen voitelun tarpeesta kohteessa. Impulssin mukaan voiteleva yksikkö purkaa jokaisen impulssin jälkeen 0,50 cm³ per voitelupiste. Jokaiselle voitelupisteelle voidaan laittaa omat asetukset voitelusta.

Perma ECOSY toimii parhaiten ympäristössä jossa lämpötila on -20…+60°C. Perma ECOSY tuottaa maksimissaan 10 bar paineen kuuteen voitelupisteeseen jopa 10 metriin asti. ECOSY käyttää virtana ulkoista 85-240V AC, 50-60 Hz tai 24V DC, 25W syöttöä. Perma ECOSYssä voidaan käyttää ainoastaan öljyjä.

Voitelulaite Perma -mallistossa

Perma -automaattiset voitelulaitteet tarjoavat monta etua perinteisiin ratkaisuihin verrattuna. Käsin tehty voitelu on mennyttä aikaa – automaattiset voitelulaitteet helpottavat työtäsi, tekevät siitä turvallisempaa ja säästävät kustannuksia ja ympäristöä.

Perma -voitelulaitteita käyttämällä huolto- ja seisokkiaikaa voidaan merkittävästi lyhentää. Huoltoseisokit ovat myös helposti ennakoitavissa ja suunniteltavissa. Kustannukset alenevat, ja voitelulaite maksaa itsensä nopeasti takaisin. Koneen tärkeiden osien elinikä pitenee – esimerkiksi rullalaakerivaurioista voidaan ehkäistä jopa 55 % käyttämällä Perma –voitelulaitteita.

Työturvallisuutta voidaan merkittävästi lisätä voitelulaitteiden avulla. Perma -voitelulaitetta käyttämällä ei hankaliin voitelukohteisiin tarvitse koneen käydessä ulottua. Voitelulaitteiden patruunoiden vaihtoväli on pitkä ja vaihto nopeaa. Myös luonto kiittää, koska automaattinen voitelulaite optimoi käytettävän voiteluaineen määrän. Ylimääräistä ainetta ei kulu, ja kone pysyy siistinä. Voitelulaitetta voidaan käyttää sekä rasva- että öljyvoitelussa.

 

Tyypillisiä käyttökohteita automaattisille voitelulaitteille ovat mm. hihnakuljettimet, sähkömoottorikäytöt, pumput ja puhaltimet.

Hihnakuljettimet ovat yleisesti käytettyjä ja usein haastavissa olosuhteissa toimivia laitteita useilla eri teollisuudenaloilla. Hihnakuljettimen luotettava toiminta on usein kriittistä tehtaan tai prosessin toiminnan kannalta. Luotettava voitelu onkin siten ensiarvoisen tärkeää. Haasteena manuaaliselle voitelulle on kuljettimien sijainti korkealla tai hankalassa paikassa. Voitelun on hyvin toimiakseen tapahduttava kuljettimen ollessa käynnissä. Työturvallisuuden ja luotettavuuden takia Perma -voitelulaite on ehdoton valinta näihin kohteisiin.

Sähkömoottoreiden luotettavan toiminnan ja pitkän eliniän varmistamiseksi tehokas voitelu on erittäin tärkeää. Kuten kuljettimetkin, sijaitsevat sähkömoottorit usein hankalissa paikoissa ja voitelu jää tekemättä. Myös ylivoitelu aiheuttaa moottorivaurioita. Perma -voitelulaitteiden avulla nämä ongelmat on helposti ratkaistu.

Pumput ja puhaltimet ovat usein ratkaisevassa roolissa lähes kaikilla teollisuudenaloilla. Pumppuvika saattaa pahimmillaan pysäyttää koko tehtaan. Puhaltimen tai tuulettimen hajoaminen voi olla merkittävä työturvallisuusriski pölyn, savun tai kaasun takia. Oikein annosteltu tuore ja puhdas rasva suojaa lialta ja vedeltä. Minimoi riskit käyttämällä Perma –voitelulaitteita.

PERMA-yritysesittelyvideo

Toimintaperiaate

Sovellukset

Kysy lisätietoa asiantuntijoiltamme

Markus Virkkala

markus.virkkala(at)kraftmek.com
050 5930 074

Ota yhteyttä lomakkeella

KRAFTMEK 24/7

Voitelulaitteet ja työkalut helposti ja vaivattomasti verkkokaupastamme